Mijn naam is Thea Kruijer (1960) en ik ben naast Oefentherapeut Cesar ook werkzaam als Gestalt- en Relatietherapeut in Therapie Praktijk Andijk.

Gestalttherapeut en Relatietherapeut

Ik ben geboren in Langendijk als middelste dochter van een middenstandsgezin met 5 kinderen. Ik ging op mijn 17e studeren in Utrecht aan de Opleiding voor Oefentherapie Cesar. Nadat ik na mijn opleiding eerst 6 jaar in een orthopedische en neurologische kliniek heb gewerkt, heb ik mij in 1986 gevestigd in de Praktijk voor Oefentherapie Cesar te Enkhuizen en een half jaar later ook in Andijk. Door het contact met mijn cliënten en tijdens gesprekken met ieder, voel en hoor ik hoe waardevol een goed gesprek kan zijn. Mijn energie en tevredenheid op mijn werk haal ik dan ook uit voldoening in de omgang met de mensen uit mijn praktijk. Sinds 1990 zitten we met Therapie Praktijk Andijk voor Cesar- en Mensendiecktherapie, Slaaptherapie, Gestalttherapie en Relatietherapie in de praktijk van dokter de Groot en dokter Kuin (www.blokkendoos-andijk.nl).

Professionele begeleiding

Om gesprekken professioneler te kunnen begeleiden ben ik in 2007 de NSG Gestaltopleiding gaan doen. Gestalttherapie is een individuele gesprekstherapie, een vorm van psychotherapie. Ik ervaar het als een heldere, natuurlijke benadering. Soms confronterend, ontroerend maar vaak ook met humor. Het geeft inzicht en bewustwording of gewaarzijn, waardoor er weer balans ontstaat in energie en gevoel en iemand werkelijk kan worden wie hij is en weer ontspanning en plezier kan ervaren.

Als iemand in therapie is heeft dat altijd invloed op de relatie. Binnen deze praktijk is het mogelijk om je partner een keer mee te nemen om een compromis te vinden om elkaar weer te begrijpen en te verstaan. Ook is er mogelijkheid om in Relatietherapie te gaan.

Mijn begeleiding is direct en betrokken, ik sta stil bij wat er in het hier en nu (lichamelijk) met je gebeurt. Ik relativeer en in de therapie is er zeker plaats voor humor. In het contact met mijn cliënten leer ik nog dagelijks en ook ik blijf me ontwikkelen en onderzoeken welke gewoontes en patronen mij belemmeren d.m.v. supervisie.

Ik ben geregistreerd bij verschillende beroepsorganisaties: 

Opgenomen in het NVAGT/ TCZ register, EAGT geregistreerd Gestalttherapeut 
Registertherapeut SHO

Lid Beroepsverenigingen NVAGT, EAGT, RBCZ
Ingeschreven in het RBCZ-register als Registertherapeut BCZ.

Foto: Gaby Hoogzaad

In verband met het coronavirus

Onze Praktijk mag weer cliënten zien onder bepaalde voorwaarden.

Er zijn flinke maatregelen getroffen om de verspreiding van het Corona-virus te vertragen.
Om te zorgen dat de zorg toch beschikbaar blijft hebben zorgprofessionals, zoals Fysiotherapeuten, Oefentherapeuten, en Gestalt - en Relatietherapeuten de opdracht gekregen zorg te blijven leveren.

Zorgverlening dient echter te worden uitgesteld indien de cliënt een van de volgende (ook milde) symptomen heeft:

  • Neusverkouden of hoesten of benauwdheid of koorts
  • Iemand in uw huishouden heeft die koorts (vanaf 38 °C) en/of benauwdheidsklachten heeft
  • Zelf of iemand in uw huishouden in de afgelopen 14 dagen positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID19)

Als uw Coronaverschijnselen heeft geven wij u graag advies dmv videobellen.

Als het bovenstaande niet van toepassing is en de patiënt / cliënt en iedereen binnen het huishouden 24 uur geen klachten heeft kan zorgverlening plaatsvinden zonder persoonlijke beschermingsmiddelen.

In situaties waar geen verhoogd risico op besmetting met corona bestaat, en als wordt besloten dat een behandeling wordt gestart, volgen wij strikte hygiënemaatregelen. Wel is het advies om terughoudend te zijn met face-to-face contacten. Ook houden wij indien mogelijk de 1,5 meter afstand.

Keurmerken

Therapie Praktijk Andijk is geregistreerd bij:

keurmerken eagt
keurmerken de oefentherapeut
keurmerken rbcz
keurmerken nvagt
keurmerken shon
keurmerken scag