logo therapie praktijk andijk

bg header contact

Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, al dan niet ten gevolge van een aandoening, loopt een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat.
Oefentherapie kan dan mogelijk uitkomst bieden.

Oefentherapie Cesar of Mensendieck

Oefentherapie Cesar of Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding, beweging en ontspanning.

Oefentherapeuten richten zich op het verbeteren van de individuele houdings- en bewegingsgewoonten. Voor bepaalde klachten is oefentherapie beter of geschikter dan fysiotherapie. Oefentherapie richt zich specifiek op het aanleren van gezond beweeggedrag en het behandelen van diverse klachten in het kader van houdingen en bewegingen tijdens de dagelijkse activiteiten.

De Oefentherapeut is gespecialiseerd om te kijken naar de hele houding.
Het is een actieve behandelmethode, de oefentherapeut analyseert de hulpvraag, de cliënt krijgt inzicht, wordt zich bewust, geactiveerd, ontspannen en ontwikkelt een zelfredzaamheid. Daarbij staat de cliënt en diens eigen mogelijkheden centraal. Klik hier voor een you tube filmpje over hoe je met de juiste lichaamshouding en beweging klachten kunt voorkomen.

Oefentherapie Cesar is vernoemd naar de grondlegster, Marie Cesar (1894-1975).
Oefentherapie Mensendieck is vernoemd naar de grondlegster, Bess Mensendieck (1867-1957)

Beoordeling van onze therapie door Patiënten

De ervaring van onze patiënten is voor ons erg belangrijk. Samen met Qualizorg monitoren wij de beoordeling door onze patiënten. Ook kunt u uw waardering kwijt op Zorgkaart Nederland.