Het grootste misverstand over liefdes-relaties is dat je elkaar gelukkig moet maken. Een relatie kan pas slagen als je met jezelf gelukkig kan zijn. De relatie kan je dan zien als de kers op de taart.

In elke relatie zitten knelpunten of heeft men af en toe relatieproblemen. Niemand kan ons zo'n fijn gevoel geven als onze geliefde en niemand kan ons zo van streek maken als onze geliefde. Als het spannende begin voorbij is, de verliefdheid is gezakt, dan sta je soms niet op één lijn met je partner. Je hebt soms een andere kijk op dingen of situaties, er zijn problemen op het seksuele vlak, of andere wensen en toekomstdromen. Dit kan botsen of ruzies opleveren. Als er een crisis is in onze relatie ervaren we gevoelens van radeloosheid, machteloosheid, woede, wanhoop, verdriet, of we voelen helemaal niets, alsof we bevriezen.
Nadat de eerste verliefdheid is verdwenen en er conflicten ontstaan, ontwikkel je als koppel een bepaald gedrag om conflcten te voorkomen. Je gaat b.v. bepaalde onderwerpen vermijden, of je gaat bepaalde dingen niet meer doen om ruzie te voorkomen. Ook al stel je elkaar regelmatig gerust, of bevestig je elkaar er kunnen toch conflicten optreden en ontstaat er een steeds terugkerend conflictpatroon. Als relatietherapeut kan ik helpen om dit patroon in kaart te brengen, het leren herkennen van disfunctionele patronen, het vergroten van wederzijds begrip en het leren begrijpen van je eigen reacties.

Relatietherapie is bedoeld om op een positieve manier met elkaar in gesprek te komen. Om een compromis te vinden en elkaar weer te begrijpen en te verstaan. Goede communicatie en soms ander gedrag kan je verder brengen en de relatie verdiepen omdat de partners zich meer openstellen.

Binnen deze praktijk is er de mogelijkheid om aan je relatie te werken. Ook als je partner (nog) niet bereid is om al hulp te zoeken, dan heeft het toch zin om met de therapie te beginnen.

Dit heeft ook altijd invloed op de partner en de relatie.

 

In verband met het coronavirus

Onze Praktijk mag weer cliënten zien onder bepaalde voorwaarden.

Er zijn flinke maatregelen getroffen om de verspreiding van het Corona-virus te vertragen.
Om te zorgen dat de zorg toch beschikbaar blijft hebben zorgprofessionals, zoals Fysiotherapeuten, Oefentherapeuten, en Gestalt - en Relatietherapeuten de opdracht gekregen zorg te blijven leveren.

Zorgverlening dient echter te worden uitgesteld indien de cliënt een van de volgende (ook milde) symptomen heeft:

  • Neusverkouden of hoesten of benauwdheid of koorts
  • Iemand in uw huishouden heeft die koorts (vanaf 38 °C) en/of benauwdheidsklachten heeft
  • Zelf of iemand in uw huishouden in de afgelopen 14 dagen positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID19)

Als uw Coronaverschijnselen heeft geven wij u graag advies dmv videobellen.

Als het bovenstaande niet van toepassing is en de patiënt / cliënt en iedereen binnen het huishouden 24 uur geen klachten heeft kan zorgverlening plaatsvinden zonder persoonlijke beschermingsmiddelen.

In situaties waar geen verhoogd risico op besmetting met corona bestaat, en als wordt besloten dat een behandeling wordt gestart, volgen wij strikte hygiënemaatregelen. Wel is het advies om terughoudend te zijn met face-to-face contacten. Ook houden wij indien mogelijk de 1,5 meter afstand.

Keurmerken

Therapie Praktijk Andijk is geregistreerd bij:

keurmerken eagt
keurmerken de oefentherapeut
keurmerken rbcz
keurmerken nvagt
keurmerken shon
keurmerken scag