Mijn naam is Thea Kruijer (1960) en sinds 2011 ben ik naast Oefentherapeut Cesar ook werkzaam als Gestalt- en Relatietherapeut in Therapie Praktijk Andijk.

Relatietherapeut

Als jullie zijn vastgelopen in je relatie, of merken dat de ruzies steeds op dezelfde manier verlopen volgens hetzelfde patroon, of op dezelfde manier en soms ook dezelfde tijd. Jullie hebben steeds minder contact, je mist intimiteit of seks en je voelt je eenzaam in je relatie. Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat of is er een ander in het spel of jullie zijn uit elkaar gegroeid? Dan is er de keus om ofwel de relatie te beëindigen, of hulp te zoeken in de vorm van gesprekken of relatietherapie om te kijken of jullie relatie te verbeteren en te verdiepen is.

Ik werk sinds 1986 in Therapie Praktijk Andijk, ben 32 jaar getrouwd. Ik weet intussen dat er overal wat is en heb als oefentherapeut Cesar en gestalttherapeut veel mensen begeleid, zowel bij individuele als relatieprocessen. Ik werk als relatietherapeut vanuit de gestaltpsychologie, de therapie van het contact en ik ben bekend met de EFT therapie.  

Ik heb ervaren dat gesprekken over de relatie of relatietherapie op een effectieve manier inzicht en bewustwording brengt in behoefte en manier van communiceren en omgang met elkaar. Soms confronterend, of ontroerend maar vaak geeft het opluchting en meer begrip voor elkaar. Het kan daardoor de relatie verdiepen en de persoonlijke groei bevorderen.

Ik geef geen kant en klare oplossingen, maar ga met jullie in gesprek. Vaak zitten achter de ruzies of de verwijdering emotionele behoeftes. Over je relatie praten kan ook zonder je partner erbij, dat heeft ook al invloed op de relatie.

Mijn interesse gaat uit naar wat iemand bezig houdt of belemmert in het contact met anderen of met zichzelf. Mijn begeleiding is betrokken, zonder oordeel en ik kan goed luisteren. Daardoor ontstaat er veiligheid en vertrouwen. Ik sta stil bij je onderliggende verlangens en wat er in het hier en nu (lichamelijk) met je gebeurt. Ik relativeer en in de therapie is zeker plaats voor humor.

Ik volg met regelmaat nascholingen. Ik doe mee aan intervisie en heb regelmatig supervisie. 
Verder ben ik aangesloten bij verschillende beroepsorganisaties:

Thea Kruijer:
Opgenomen in het NVAGT/ TCZ register, EAGT geregistreerd Gestalttherapeut 
Registertherapeut SHO

Lid Beroepsverenigingen NVAGT, EAGT, RBCZ 
Ingeschreven in het RBCZ-register als Registertherapeut BCZ.

Foto: Gaby Hoogzaad

In verband met het coronavirus

Onze Praktijk mag weer cliënten zien onder bepaalde voorwaarden.

Er zijn flinke maatregelen getroffen om de verspreiding van het Corona-virus te vertragen.
Om te zorgen dat de zorg toch beschikbaar blijft hebben zorgprofessionals, zoals Fysiotherapeuten, Oefentherapeuten, en Gestalt - en Relatietherapeuten de opdracht gekregen zorg te blijven leveren.

Zorgverlening dient echter te worden uitgesteld indien de cliënt een van de volgende (ook milde) symptomen heeft:

  • Neusverkouden of hoesten of benauwdheid of koorts
  • Iemand in uw huishouden heeft die koorts (vanaf 38 °C) en/of benauwdheidsklachten heeft
  • Zelf of iemand in uw huishouden in de afgelopen 14 dagen positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID19)

Als uw Coronaverschijnselen heeft geven wij u graag advies dmv videobellen.

Als het bovenstaande niet van toepassing is en de patiënt / cliënt en iedereen binnen het huishouden 24 uur geen klachten heeft kan zorgverlening plaatsvinden zonder persoonlijke beschermingsmiddelen.

In situaties waar geen verhoogd risico op besmetting met corona bestaat, en als wordt besloten dat een behandeling wordt gestart, volgen wij strikte hygiënemaatregelen. Wel is het advies om terughoudend te zijn met face-to-face contacten. Ook houden wij indien mogelijk de 1,5 meter afstand.

Keurmerken

Therapie Praktijk Andijk is geregistreerd bij:

keurmerken eagt
keurmerken de oefentherapeut
keurmerken rbcz
keurmerken nvagt
keurmerken shon
keurmerken scag