Kwaliteit staat bij onze therapieën hoog in het vaandel.

Primair staan de opleidingen hiervoor garant. Een gedegen opleiding met brede aanpak. Na het behalen van ons diploma, zijn de therapeuten verplicht zich continue van de ontwikkelingen in gezondheidszorg op de hoogte te houden (zowel medisch als zorgstelsel matig). Dit gaat d.m.v. bij- en nascholing.

Kwaliteitsregister

De Oefentherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister van Paramedici. Dit kwaliteitsregister is een instrument voor kwaliteitsbewaking. Het betreft een verplichte registratie welke open staat voor alle paramedici, die aan bepaalde eisen moeten voldoen. Opname in betreffend register houdt in dat de geregistreerde elke vijf jaar opnieuw aan bepaalde eisen moet voldoen om zich te kunnen laten herregistreren. Criteria hierbij zijn voldoende werkervaring, deskundigheidsbevordering (scholing en activiteiten binnen de beroepsgroep ter bevordering van kwaliteit op divers terrein).
De Gestalttherapeut is lid van alle verplichte beroepsverenigingen en dient zich ook elke vijf jaar te herregistreren. Criteria hierbij zijn hetzelfde. Voldoende werkervaring, deskundigheidsbevordering (scholing en activiteiten binnen de beroepsgroep ter bevordering van kwaliteit op divers terrein waaronder intervisie en supervisie.) 

Klachtenregeling Oefentherapeuten

Indien u klachten heeft over de therapeut of de behandeling bespreek die dan met uw therapeut. Maak hiervoor een aparte afspraak, zodat de therapeut voldoende tijd voor u heeft. Het kan ook schriftelijk, wij zullen dan binnen 7 dagen reageren.
Indien u dan nog niet tevreden bent, dan kunt u voor zowel de Cesar- als de Mensendiecktherapie een klacht indienen bij het klachtenloket paramedici (www.klachtenloketparamedici.nl). Dit is een onafhankelijke klachten en geschillenregeling waartoe cliënten zich kunnen wenden.

Ook hangt er een klachten formulier in de wachtkamer.

Klachtenregeling Gestalttherapeut

Indien u ontevreden bent over de therapeut of de behandeling bespreek dit dan met uw therapeut. Maak hiervoor een afspraak zodat hij of zij ruim de tijd voor u heeft. Dit kan ook schriftelijk. Wij zullen dan binnen 7 dagen reageren.

Indien u dan nog niet tevreden bent, dan kunt u een klacht indienen bij onze beroepsvereniging. Klik hier voor de Beroepscodes en klachtbehandeling van de NVAGT. Wij zijn geregistreerd bij SCAG een professionele, onafhankelijke en erkende geschillencommissie. Klik hier voor de folder van de SCAG.

Beoordeling van onze therapie door patiënten

De ervaring van onze patiënten is voor ons erg belangrijk. U kunt uw waardering plaatsen op Zorgkaart Nederland.

Ook monitoren wij samen met Qualizorg de beoordeling door onze patiënten. Na uw behandeling kunt u meedoen aan een klanttevredenheid onderzoek. Uw therapeut zal u na uw goedkeuring daarvoor aanmelden.

Privacy

Uiteraard voldoen wij ook aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Onze privacy policy kunt u hier vinden.

Foto: Henk Groenewoud

In verband met het coronavirus

Onze Praktijk mag weer cliënten zien onder bepaalde voorwaarden.

Er zijn flinke maatregelen getroffen om de verspreiding van het Corona-virus te vertragen.
Om te zorgen dat de zorg toch beschikbaar blijft hebben zorgprofessionals, zoals Fysiotherapeuten, Oefentherapeuten, en Gestalt - en Relatietherapeuten de opdracht gekregen zorg te blijven leveren.

Zorgverlening dient echter te worden uitgesteld indien de cliënt een van de volgende (ook milde) symptomen heeft:

  • Neusverkouden of hoesten of benauwdheid of koorts
  • Iemand in uw huishouden heeft die koorts (vanaf 38 °C) en/of benauwdheidsklachten heeft
  • Zelf of iemand in uw huishouden in de afgelopen 14 dagen positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID19)

Als uw Coronaverschijnselen heeft geven wij u graag advies dmv videobellen.

Als het bovenstaande niet van toepassing is en de patiënt / cliënt en iedereen binnen het huishouden 24 uur geen klachten heeft kan zorgverlening plaatsvinden zonder persoonlijke beschermingsmiddelen.

In situaties waar geen verhoogd risico op besmetting met corona bestaat, en als wordt besloten dat een behandeling wordt gestart, volgen wij strikte hygiënemaatregelen. Wel is het advies om terughoudend te zijn met face-to-face contacten. Ook houden wij indien mogelijk de 1,5 meter afstand.

Keurmerken

Therapie Praktijk Andijk is geregistreerd bij:

keurmerken eagt
keurmerken de oefentherapeut
keurmerken rbcz
keurmerken nvagt
keurmerken shon
keurmerken scag