logo therapie praktijk andijk

bg header contact

Met of zonder verwijzing, kunt u een eerste afspraak maken met een van onze oefentherapeuten. D.m.v. een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek krijgt de therapeut inzicht in de oorzaak van de klachten.

We kijken naar de lichaamshouding, de bewegingsgewoontes, het looppatroon, de beweeglijkheid van de gewrichten, de spierspanning en proberen zo de klachten te verklaren.
Vervolgens stellen we een individueel behandelplan op en werken daarmee aan bewustwording en een verbetering van iemand zijn houding en bewegingspatroon en pijn vermindering of opheffen van klachten. Te gespannen spieren worden ontspannen, door middel van (triggerpoint) massage of medical taping. Blokkades in gewrichten proberen we op te heffen, ademhaling proberen we te normaliseren. Zo werken we aan een zo optimaal mogelijk bewegingspatroon en spierkracht. We proberen inzicht te geven in de manier van bewegen, en wat iemand er zelf aan kan doen om zich beter te voelen.

Cliënt

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen is het belangrijk dat de patiënt actief deelneemt aan de therapie. Hij/zij moet bereid en in staat zijn om zichzelf een nieuw, gezond bewegingsgedrag aan te leren. De geleerde kennis en vaardigheden zorgen voor bewustwording en zelfredzaamheid. Doel is om na afloop van een behandeling niet terug te keren in het behandelcircuit.

Verwijzers

U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van arts of specialist.
In het belang van de patiënt zal er indien zinvol, overleg zijn met de verwijzer, dit gebeurt in samenspraak met de patiënt. Indien nodig is er ook samenspraak met fysiotherapeuten of andere hulpverleners (indien de patiënt hiermee akkoord gaat).

Eenmalig onderzoek

Op verzoek van uw huisarts is een eenmalig onderzoek mogelijk. Wij proberen dan d.m.v. een intakegesprek en lichamelijk onderzoek te bepalen of oefentherapie Cesar of Mensendieck de oplossing zou kunnen zijn voor uw klachten.

Wij brengen hierover schriftelijk verslag uit naar uw verwijzer. Dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Verhindering

Als u verhinderd bent dient u uw afspraak minimaal 24 uur van te voren af te melden. Dit kan per telefoon, voicemail of per mail, ook in het weekend.
Indien u te laat bent met afmelden wordt de behandeling in rekening gebracht.