Het grootste misverstand over liefdes-relaties is dat je elkaar gelukkig moet maken. Een relatie kan pas slagen als je met jezelf gelukkig kan zijn. De relatie kan je dan zien als de kers op de taart.

In elke relatie zitten knelpunten of heeft men af en toe relatieproblemen. Als het spannende begin voorbij is, de verliefdheid is gezakt, dan sta je soms niet op één lijn met je partner. Je hebt soms een andere kijk op dingen of situaties, er zijn problemen op het seksuele vlak, of andere wensen en toekomstdromen. Dit kan botsen of ruzies opleveren. Dit hoeft niet het einde te zijn van je relatie. Ook gelukkige paren gaan soms flink tegen elkaar tekeer, maar kunnen daarna de verbinding weer herstellen.

Relatietherapie is bedoeld om op een positieve manier met elkaar in gesprek te komen. Om een compromis te vinden en elkaar weer te begrijpen en te verstaan. Goede communicatie en soms ander gedrag kan je verder brengen en de relatie verdiepen.

Binnen deze praktijk is er de mogelijkheid om aan je relatie te werken. Ook als je partner (nog) niet bereid is om al hulp te zoeken, dan heeft het toch zin om met de therapie te beginnen.

Dit heeft ook altijd invloed op de partner en de relatie.

Er is mogelijkheid om met één of met twee therapeuten samen te werken aan herstel van je relatie. Om weer verbinding te krijgen met elkaar.